Friday, June 11, 2021

 

Καλημέρα
Κοντά στην αρχαία πηγή της Καλοπούλας, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, βρίσκεται το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής, σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα στα δέντρα. Η διαδρομή προς την Καλοπούλα είναι αρκετά εύκολη. Αρκεί να ανηφορίσουμε στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως (τον κεντρικό δρόμο στην Καισαριανή) και συνεχίζοντας ευθεία στην προέκταση του φτάνοντας στο δάσος, αφού πρώτα περάσουμε από την Μονή Καισαριανής, καταλήγουμε παραπάνω στο αναψυκτήριο. Πανύψηλα πεύκα, καλαμένιες ομπρέλες, χτιστά πεζούλια, πολύχρωμες τριανταφυλλιές και μια πηγή –την οποία οι αρχαίοι Αθηναίοι θεωρούσαν πηγή της γονιμότητας– που πλημμυρίζει τον χώρο με τον ζεν ήχο του νερού συνθέτουν το σκηνικό της αμφιθεατρικά χτισμένης Καλοπούλας.
Το επίσημο όνομά της είναι «αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής», αλλά Καλοπούλα τη λένε όλοι. Στα ξύλινα παγκάκια της, εκείνα που θα περιγράφαμε ως «του πικνίκ» μαζεύονται παρέες πεζοπόρων και μη για καφεδάκι και σπιτικές πίττες από νωρίς, αλλά και μεζεδάκια που περιλαμβάνουν σαγανάκι, χωριάτικη σαλάτα, σπετσοφάι, κεφτεδάκια, τζατζίκι και φασολάδα το μεσημέρι. Οι τιμές είναι λογικότατες, από 2,20€ ο καφές και από 2€ έως 7€ οι μπύρες και το φαγητό. Για soundtrack, εκτός από το νερό αν καθίσετε δίπλα στην πηγή, θα έχετε τα κελαηδίσματα των πουλιών, και για ντεκόρ το απέραντο πράσινο ενός βουνού που –αν δεν σας διέψευδε η θέα λίγα μέτρα παραπάνω– θα παίρνατε όρκο πως δεν βρίσκεται στην Αθήνα.
Οι δύο «βολικότερες» είσοδοι του Υμηττού, αν έρχεστε από την Αθήνα, είναι η Λεωφόρος Αναστάσεως του Παπάγου και η Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως της Καισαριανής, η οποία διασταυρώνεται με τον περιφερειακό της Κατεχάκη (αυτόν που όλοι αποκαλούν 'Καρέα') και συνεχίζει ευθεία προς τη Μονή Καισαριανής.



  Ο χρήστης  SAVE Υμηττός  δημιούργησε μια online  εκδήλωση .  ·  0:24  /  1:14 ΤΕΤ, 10 ΙΟΥΛ ΣΤΙΣ 3 Μ.Μ. ΚΑΙ 16 ΑΚΟΜΗ Συλλογή υπογραφών για ...