Thursday, October 8, 2020

 Ο Υμηττος, το σημαντικοτερο αλλα και το πιο ταλαιπωρημενο βουνο της Ελλαδας δεχοταν και δεχεται την πιεση των δραστηριοτητων 1.000.000 πολιτων που ζουν στα ορια του αλλα κυριως των παρεμβασεων σ' αυτον κρατικων, εκκλησιαστικων και οικονομικων συμφεροντων. Ηδη σημερα βρισκονται σε εξελιξη αυτη της δημιουργιας νεκροταφειου και παρανομης ανεγερσης ναου στην Ηλιουπολη. Επισης θελουμε να προσθεσουμε μια τριτη που συμβαινει στο μοναστηρι του Αστεριου στην δασικη περιοχη Παπαγου. Το εκει μοναστηρι απο αρχαιολογικος χωρος που ηταν αλλαξε χρηση - παρανομως- σε λειτουργικο μοναστηρι οπου διμενουν δυο μοναχοι; Ο χωρος επομενως ειναι σε χρηση και ως εκ τουτου υφισταται φθορες. Επισης η μονη πλεον εχει προβει σε παρανομες δραστηριοτητες παραβιαζοντας δασικη και περιβαλλοντικη νομοθεσια ως εξης

1/ Εχει φραξει εντελως αυθαιρετα, επισημο πεζοπορικο μονοπατι με μεταλλικο πλεγμα, παρεμποδιζοντας τη ελευθερη διελευση πολιτων και πεζοπορων 2/ εχει παρανομως καταλαβει δασικο χωρο εξω απο το μοναστηρι και εχει τοποθετησει σ' αυτον, καμουφλαρισμενες δυο δεξαμενες 3/ εχει τοποθετησει κεραια η οποια συνδεεται με καλωδια με το μοναστηρι επι δεντρου εξω απο το οικοδομημα του αρχαιολογικου χωρου.

Σε καταγγελια μας στους αρμοδιους δασικους, περιβαλλοντικους, κρατικους και τοπικης αυτοδιοικησης οργανισμους - εξη εν συνολω - πηραμε απαντηση μονο απο την αρχαιολογικη υπηρεσια η οποια δεν απαντα καν για την περιφραξη και δικαιολογει σκανδαλωδως την καταληψη δασικου χωρου απο την κεραια και τις δεξαμενες.

Ειναι φανερο πως ολες αυτες οι παραβιασεις ειτε συγκαλυπτονται ειτε δικαιολογουνται με σαθρα επιχειρηματα, σε βαρος βεβαια του δασικου τοπιου. Ομως αυτα δεν μπορουν να συγκαλυψουν την παραπερα υποβαθμιση του βουνου που πρεπει και σ' αυτη την περιπτωση ν' αντιμετωπιστει. Περα απο τις νομικιστικες ενεργειες μια συλλογικη και ενεργητικη αντισταση πρεπει να δωσει τερμα και σ' αυτη την καταπατηση του Υμηττου.Και προς τουτο σας καλουμε. 

No comments:

Post a Comment

  Ο χρήστης  SAVE Υμηττός  δημιούργησε μια online  εκδήλωση .  ·  0:24  /  1:14 ΤΕΤ, 10 ΙΟΥΛ ΣΤΙΣ 3 Μ.Μ. ΚΑΙ 16 ΑΚΟΜΗ Συλλογή υπογραφών για ...