Tuesday, September 29, 2020

 

 
Αριστουργήματα του φθινοπώρου στο βουνό μας 🤍🌸 είναι κάποιο είδος κρόκου? Colchicum sfikasianum τα μωβ, το λευκό?

Sunday, September 27, 2020

 

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ "ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ" ΡΑΓΔΑΙΑ...
Πολλαπλοί εμπρησμοί στον Υμηττό τους τελευταίους μήνες : Kαισαριανη / Λόφος Αράπη, Ηλιούπολη/Τέρμα Σοφ. Βενιζέλου, Γλυφάδα / Αιξωνή, Παπάγου, Βύρωνας / Καρέας....Από ποιούς και γιατί άραγε; Μήπως θέλουν κάποιοι "να ξεκαθαρίσει το τοπίο" (χρήσεις γης, ιδιοκτησιακό, κλπ) εν όψει της έγκρισης του νέου Π.Δ προστασίας του Υμηττού ;
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Στο κείμενο της Διαβούλευσης για την ΣΜΠΕ, παρουσιάζεται από τον Δήμο Ηλιούπολης ως αίτημα η δημιουργία οικιστικής Ζώνης ΣΤ' και η ένταξη σ' αυτήν κάποιων αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονται στην εκτός σχεδίου περιοχή (τέρμα Λεωφ. Σοφ Βενιζέλου και Νεύτωνος) και εντός της δημόσιας , δασικής, αναδασωτέας περιοχής προστασίας του Υμηττού. Ποιες δημοτικές παρατάξεις και ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν αυτή την πρόταση ; Ποιοι συμφωνούν και ποιοί όχι;
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
H απόφαση της παράταξης του Δημάρχου Ηλιούπολης να αποδεχτεί και να προωθήσει την πρόταση της ΣΜΠΕ και του ΑΔΜΗΕ για την κατασκευή Νεκροταφείου στην Ζώνη προστασίας του Υμηττού, δίπλα στο παράνομο και αυθαίρετο Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ), αποτελεί μια απαράδεκτη πολιτικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά απόφαση.

Saturday, September 26, 2020

 


Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Κάηκε πάλι ο Υμηττός...

Φωτιά στον Υμηττό για ακόμα μια φορά 
Είναι η δεύτερη φωτιά στον Υμηττό, τις τελευταίες ήμερες στην περιοχή του Βύρωνα

Γύρω πριν από τις 3 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στον Υμηττό στην περιοχή του Βύρωνα. Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στον Καρέα.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και κατευθύνθηκε προς το σκοπευτήριο της Γ. Γραμματείας αθλητισμού και τα στρατόπεδα της περιοχής, ΣΑΚΕΤΑ, Αερονομίας, το ΕΚΕΜΣ - super market, στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων καθώς και στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα.

Αμέσως έφτασε η πυροσβεστική και η ομάδα πυρασφάλειας του Δήμου Βύρωνα. Κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες, 12 οχήματα, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο που έριχναν νερό και εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη όταν στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, που λειτουργεί μέσα στο δάσος, άρπαξαν φωτιά τα στρώματα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί από το Δήμο. Τελευταία στιγμή διασώθηκαν από την φωτιά μηχανήματα -κοντέινερ- του Δήμου Βύρωνα, που μεταφέρουν τα απορρίμματα στη χωματερή στη Φυλή.




Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσχέραναν το έργο των ανδρών της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο μαζί με δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες. Στο σημείο μετέβη ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεγάλο στοίχημα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν να μην εξαπλωθεί η φωτιά στο χώρο των στρατοπέδων, γιατί σε αυτή την περίπτωση ο καθένας μπορεί να αντιληφτεί τις ολέθριες συνέπειες. Επίσης να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί προς την πλευρά της Καισαριανής όπου υπάρχει πυκνό δάσος.

Στον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, επανειλημμένα έχει καταγγελθεί πως εκτός από τα σύμμικτα απορρίμματα που μεταφέρονται καθημερινά στη χωματερή, συγκεντρώνονται μέσα στο δάσος αδρανή υλικά, μπάζα, διάφορα ογκώδη αντικείμενα, έπιπλα καθώς και στρώματα που αποτελούν εύφλεκτη υλη για πυρκαγιά.

Μετά τις 5.15 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Πολίτες του Βύρωνα

 

Πάλι φωτιά στον Υμηττό σε διάστημα λίγων ημερών...
Αυτή την στιγμή καίγεται πάλι ο Υμηττός, σε δύσβατο σημείο κοντά στο παλιό αναψυκτήριο "Άρτεμις"... Δεν θα κουραστουμε να το λέμε: Υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν τον Υμηττό οικόπεδο για κατοικίες, μέρος για εγκατάσταση ανεμογεννητριών και χώρο λοιπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων..
Δεν θα κουραστουμε να παλεύουμε για καθολική προστασία του Υμηττού. Πρέπει όλο το βουνό να γίνει Α ζώνη προστασίας. Ούτε επιχειρηματικές, ούτε λοιπές " κοινωφελείς " χρήσεις πάνω στο βουνό. Οι δήμοι, η περιφέρεια κ η κυβέρνηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη διότι με την αλλαγη της δασικής νομοθεσίας και με την εφαρμογή των νέων νόμων, αποχαλινωσαν τα διαφόρων ειδών επιχειρηματικά συμφέροντα!

Monday, September 21, 2020

 

1 ώρα
 
Πυρκαγιά εν υπαίθρω σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:30 στην περιοχή της Καισαριανής, σε δύσβατο σημείο του Υμηττού, κοντά στις κεραίες.
Με την άμεση κινητοποίηση τ…
Δείτε περισσότερα

  Ο χρήστης  SAVE Υμηττός  δημιούργησε μια online  εκδήλωση .  ·  0:24  /  1:14 ΤΕΤ, 10 ΙΟΥΛ ΣΤΙΣ 3 Μ.Μ. ΚΑΙ 16 ΑΚΟΜΗ Συλλογή υπογραφών για ...