Saturday, July 18, 2020

επιτροπη Υμηττος

Στη συνέλευση στις 1/7 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία προς το δασαρχείο Πεντέλης και κοινοποίηση της καταγγελίας στο ΥΠΕΝ-Τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, στο Δήμο Ηλιούπολης και τον ΣΠΑΥμε αφορμή την χρήση του δρόμου που οδηγεί στο παρεκκλήσι του προφήτη Ηλία, καθώς και συνάντηση με τον δήμαρχο για ενημέρωση και διατύπωση των αιτημάτων μας που αφορούν στον Υμηττό.
Η καταγγελία έγινε την 8/7 μέσω 
email και είναι συνημμένη εδώ.

Την Τρίτη 14/7 έγινε η συνάντηση μελών του συντονιστικού με τον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις πρόσφατες ενέργειες του, όπως την άμεση αντίδραση του στις καταγγελίες για εργασίες στο αυθαίρετο κτίσμα που περικλείει το ξωκλήσι του προφήτη Ηλία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του γιου του παπά και τριών άλλων για παράνομες εργασίες.

Επίσης, μας είπε ότι υπάρχει πλέον το πρωί μόνιμος εποχικός δασοπυροσβέστης που απαγορεύει τη διέλευση των οχημάτων που, όπως και ο ίδιος παραδέχτηκε, δεν λύνει το πρόβλημα όλο το 24ωρο.

Από πλευράς μας έγινε σαφές, πως δεν μας αρκεί να λέει ότι είναι αντίθετος με την αυθαιρεσία, αλλά αυτό να εκφράζεται έμπρακτα.

Γι’ αυτό ζητήσαμε να δεσμευτεί, και δεσμεύτηκε πως

- Θα εποπτεύεται η είσοδος σε μόνιμη βάση για αποτροπή εισόδου οχημάτων και με ευθύνη της δασοπυρόσβεσης

- Θα πάρει έκτακτα μέτρα, ακόμη και με την συνδρομή της αστυνομίας, έτσι ώστε αυτό να διασφαλιστεί και την Δευτέρα 20/7 που γιορτάζει το ξωκλήσι.

- Ακόμη θα τοποθετηθεί σύστημα μπαρών που θα κάνει αδύνατη την είσοδο όλων των οχημάτων, αλλά πρωτίστως οχημάτων που θα μεταφέρουν υλικά και θα γίνει συνεννόηση με την πυροσβεστική, για δυνατότητα χρήσης του δασικού αυτού δρόμου σε έκτακτη ανάγκη, από αυτήν.

- Σε προτροπή μας να πιέσει, σαν Δήμαρχος, την Αρχιεπισκοπή να απαγορεύσει την λειτουργία σε ένα παράνομο και επικίνδυνο κτίσμα - δεν υπάρχει έγκριση πολεοδομίας - είπε πως θα εξετάσει και αυτή την πρωτοβουλία.



No comments:

Post a Comment

  Ο χρήστης  SAVE Υμηττός  δημιούργησε μια online  εκδήλωση .  ·  0:24  /  1:14 ΤΕΤ, 10 ΙΟΥΛ ΣΤΙΣ 3 Μ.Μ. ΚΑΙ 16 ΑΚΟΜΗ Συλλογή υπογραφών για ...